Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 18.2018
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Αγαπητοί συμμαθητές,

Ο Σύνδεσμος της Τάξεως προτίθεται να πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος, από Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018.

Η διάρκεια της επίσκεψης θα είναι 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεις) (4 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, θα αποχωρήσουμε από το Άγιο Όρος).

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων καθορίζεται...
στα 30 άτομα (3 ομάδες των 10 ατόμων, κάθε μια από τις οποίες εναλλάξ θα επισκέπτεται και θα διαμένει κάθε βράδυ σε μια Μονή, με επικεφαλή κάθε ομάδας συμμαθητή μας που θα ορισθεί από το Σύνδεσμο).

Κάθε πρωί, με μικρολεωφορείο, θα μετακινούνται οι ομάδες προς ΚΑΡΥΕΣ. Από εκεί, με διαφορετικά μικρολεωφορεία, θα μετακινούνται οι ομάδες σε άλλη Μονή, έτσι ώστε όλοι να διανυκτερεύσουν σε 3 διαφορετικές Μονές.

Την τελευταία ημέρα της παραμονής μας θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο υπέρ των εκλιπόντων συμμαθητών μας. Επιδίωξή μας είναι να υλοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου Καρυών, όπου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί.

Η μετακίνηση από τα σημεία διαμονής μας προς και από την Ουρανούπολη, θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα ενός εκάστου των συμμετεχόντων.

Το κόστος, κατά προσέγγιση, είναι:

1. Διαμονητήριο ατομικό: 25€ (θα εκδοθεί από το Σύνδεσμο και θα δοθεί στον καθένα στην Ουρανούπολη πριν την αναχώρηση μας για το Άγιο Όρος).

Τρίτεκνοι και ΑΜΕΑ: 10€.
Πολύτεκνοι: 0€ .

Στοιχεία που απαιτούνται για έκδοση διαμονητηρίου: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, έτος γεννήσεως, αριθμός ταυτότητας.

2. Μεταφορά με πλοίο οχηματαγωγό από Ουρανούπολη: 8€ (δύο φορές).

3. Μεταφορά από Δάφνη προς Καρυές: 5€ (δύο φορές).

4. Μεταφορά από και προς Μονές με μικρολεωφορείο, αναλόγως της αποστάσεως (περίπου 7 εσωτερικές μετακινήσεις). π.χ. Καρυές προς Παντοκράτορα 25€ / 10 άτομα = 2,5€ έκαστος.

Η επίσκεψη αφορά αποκλειστικά και μόνο συμμαθητές μας.

Σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού επιθυμούντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και, εφόσον υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, θα σχεδιαστεί νέα επίσκεψη σε επόμενο χρόνο.

Σε πρώτη φάση και μέχρι τέλος Ιουλίου 2018, απαιτείται η διερεύνηση των συμμετοχών, για να είναι δυνατή, στη συνέχεια, η επικοινωνία με τις Μονές, για καθορισμό του αριθμού διανυκτερευόντων σε αυτές.

Αφού καθορισθούν οι Μονές και ο τελικός αριθμός συμμετεχόντων, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση, με όλες τις λεπτομέρειες της επίσκεψης, καθώς και οδηγίες που αφορούν στην ενδυμασία, ατομικό φόρτο και εξοπλισμό μας.

Τη σχεδίαση της όλης οργάνωσης και υλοποίησης της υπόψη επίσκεψης έχουν αναλάβει συμμαθητές μας από την Κεντρική Ελλάδα σε συνεργασία με το ΔΣ του Συνδέσμου.

Από σήμερα μέχρι και 3 Αυγούστου 2018 μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας αλλά και με ποιόν επιθυμείτε να είστε μαζί (προαιρετικό), στους παρακάτω συμμαθητές:

Λεοντάρη Δημήτριο: 6934295926, *755926.
Μαλισόβα Χρήστο: 6937048644, *748643.

Αγαπητοί συμμαθητές,

Γνωρίζοντας την εμπειρία που έχουν οι δύο παραπάνω συμμαθητές μας από τις μέχρι σήμερα επισκέψεις τους στο Άγιο Όρος και τις επαφές που έχουν με τις περισσότερες των Μονών, είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία αυτής της ξεχωριστής προσκυνηματικής επίσκεψης.

Πιστεύουμε ότι θα είναι μια μοναδική εμπειρία συλλογής εικόνων αλλά και ψυχικής ανάτασης για όλους μας και ιδιαίτερα γι αυτούς που δεν έχουν επισκεφθεί το Άγιο Όρος μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΤΑΞΕΩΣ 1983

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου