Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Ενημέρωση Συνδέσμου ΣΣΕ/1983 για Συνταξιοδοτικά-Τρέχοντα Θέματα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 1/2021

Αγαπητοί συμμαθητές,

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου της Τάξεως, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, εκδίδει την 1η για το Έτος 2021 Ανακοίνωση και σας ενημερώνει για τα παρακάτω θέματα:…

1ο ΘΕΜΑ: Εξέλιξη επί της Ομαδικής Αγωγής που κατατέθηκε για την επιστροφή των παρανόμως κρατηθέντων ποσών της Εισφοράς Αλληλεγγύης

Την 8 Φεβ 2019, ο δικηγόρος μας, Δημήτριος Κουιμιτζής (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 1, τηλ. 210 3801325), κατέθεσε ομαδική αγωγή ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Τμήμα ΙΙΙ, με αριθμούς 495, 496 και 497, για όσους συμμαθητές αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε αυτήν και κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Πρόσφατα, ο δικηγόρος μας ενημέρωσε για τα παρακάτω:

- Τον Φεβρουάριο του 2021 υπέβαλε αίτημα μη παραγραφής της αγωγής, αφού ήδη συμπληρώθηκαν δύο (2) έτη από την κατάθεσή της. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι ανανεώθηκε ο χρόνος ισχύος της αγωγής μας για 2 χρόνια ακόμη.

- Από τις υπάρχουσες διαρροές στον τύπο, διαφαίνεται η οριστική δικαίωσή μας από την κυβέρνηση (χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν, τελικά, θα δικαιωθούν όσοι έχουν κάνει αγωγές ή όλοι οι δικαιούχοι καθώς και το χρονικό διάστημα δικαίωσης).

Ο δικηγόρος προτείνει να μην προβούμε σε καμμιά άλλη ενέργεια, αλλά να αναμένουμε τις οριστικές ανακοινώσεις από πλευράς κυβέρνησης. Η εκτίμησή του είναι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε όχι μόνο θετικές αλλά και οριστικές εξελίξεις.

Εάν υπάρχουν συμμαθητές, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην παραπάνω αγωγή, δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια μέχρι τώρα για το θέμα και επιθυμούν να προβούν σε ενέργειες για κατάθεση αγωγής, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον δικηγόρο μας, για απευθείας συνεννόηση και παροχή κατευθύνσεων.

2ο ΘΕΜΑ: Κατάθεση Αγωγής για διεκδίκηση Συμπληρωματικού (διαφοράς) Εφάπαξ, για όσους αποστρατεύθηκαν και έλαβαν Εφάπαξ κατά το χρονικό διάστημα από το 2013 έως και το 2016

Στα τέλη του 2020 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθ. 17841/2020 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, δυνάμει της οποίας έγινε για πρώτη φορά δεκτό το αίτημα συναδέλφων – αποστράτων του έτους 2015 – να τους επιστραφεί το επιπλέον ποσό εφάπαξ, που είχε περικοπεί δυνάμει των νόμων 4093/2012 και 4307/2014.

Ως γνωστόν, οι ανωτέρω νόμοι κρίθηκαν αντισυνταγματικοί, κι επομένως όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διεκδικήσουν το επιπλέον ποσό διά της δικαστικής οδού.

Το ΔΣ του Συνδέσμου ενημερώθηκε ότι υπάρχει δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, {ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΛ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ Θεσσαλονίκη – Κομνηνών 17 (περιοχή Λουλουδάδικα) 6937712066 – arvaniti.vivi@gmail.com}, το οποίο αναλαμβάνει την κατάθεση ομαδικών αγωγών για το υπόψη θέμα με κόστος 40 ευρώ, δίχως κανένα ποσοστό επί των επιδικασθέντων.

Με το παραπάνω γραφείο έχει επικοινωνία ο συμμαθητής μας Γιώργος Κανελλόπουλος. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με αυτόν για περισσότερες πληροφορίες (τηλ. 6983498855 και 6945707789, email: gkanellopoulos@gmail.com).

3ο ΘΕΜΑ: Διοργάνωση του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΑΑΣ

Όπως, πιθανόν, θα έχετε ενημερωθεί από την εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ» της ΕΑΑΣ ή από την ηλεκτρονική διεύθυνσή της, η Ένωση διοργανώνει, το τριήμερο 12-13 και 14 Νοεμβρίου 2021 Πανελλήνιο Συνέδριο, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το υπόψη Συνέδριο θα περιλαμβάνει Ετήσιο Απολογισμό Έργου της ΕΑΑΣ και των Παραρτημάτων της, Ημερίδα με θέμα «Η Ελλάδα Σήμερα, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση», το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στρατιωτικής Ιστορίας με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821», την 2η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών και την βράβευση προσωπικότητας που έχει προσφέρει στον Ελληνισμό.

Για την υλοποίηση του Συνεδρίου, η ΕΑΑΣ έχει συγκροτήσει διάφορες Επιτροπές, με συναδέλφους οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά στην όλη διοργάνωση.

Στην Οργανωτική Επιτροπή έχει τοποθετηθεί ο Γραμματέας του Συνδέσμου μας, συμμαθητής Κώστας Μανίκας. Εάν υπάρχουν συμμαθητές διαμένοντες στο Λεκανοπέδιο Αττικής, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μαζί του στην υπόψη Επιτροπή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί του στο τηλέφωνο 6937483664.

4ο ΘΕΜΑ: Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του Συνδέσμου μας

Λόγω της πανδημίας, δεν κατέστη δυνατή, μέχρι τώρα, η πραγματοποίηση, για το έτος 2021, της προβλεπόμενης ετήσιας Γενικής Τακτικής Συνέλευσης του Συνδέσμου μας, όπως τις προηγούμενες χρονιές στις αρχές του έτους.

Το ΔΣ του Συνδέσμου ευελπιστεί ότι, στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και θα δοθεί, εντός του έτους, η δυνατότητα να ξανασυναντηθούμε και να περάσουμε καλά, όπως και σε προηγούμενες εκδηλώσεις, με την υλοποίηση της Γενικής Τακτικής Συνέλευσης αλλά και άλλων ευχάριστων εκδηλώσεων.

5ο ΘΕΜΑ: Επιπρόσθετα να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω θέματα που αφορούν τους αποστράτους (Κάντε κλικ στα παρακάτω LINK):

α. ΜΤΣ: Ενημέρωση επί Κρατήσεων στα Μερίσματα με βάση διατάξεις ν.4093/2012

β. Άκυρα όλα τα Ενημερωτικά συνταξιούχων Δημόσιου-Αποστράτων από 8/2/2017 λόγω ΕΑΣ

γ. ΕΚΟΕΜΣ: Ενημέρωση επί μειώσεων από 1/7/2013 με βάση διατάξεις ν.4093/2012

δ. Αναρτήθηκε η ετήσια Βεβαίωση Συντάξεων 2021-Πως θα δηλωθούν τα αναδρομικά 11μηνου

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Συνδέσμου ΣΣΕ/83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου