Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Απολογισμός της Ημερίδας της 20 Οκτωβρίου 2018 του Συνδέσμου της Τάξης ΣΣΕ/1983


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νo 28.2018
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ»
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΣΕ ΤΑΞΕΩΣ 1983
ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΛΑΕΔ)

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, την 20 Οκτωβρίου 2018 και από ώρα 1100 έως 1530, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), η προγραμματισθείσα, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου της Τάξεως, Ημερίδα με...
θέμα «Επί Παντός Επιστητού».

Η προσέλευση των συμμαθητών αλλά και των λοιπών προσκεκλημένων και ενδιαφερομένων για τα θέματα της Ημερίδας άρχισε από την 1000ω, ενώ μέχρι την 1100, ώρα έναρξης της Ημερίδας, η Αίθουσα πραγματοποίησης της Ημερίδας ήταν γεμάτη.

Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αειμνήστων συμμαθητών και συνεχίσθηκε όπως παρακάτω:


- Ομιλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τάξεως, στην οποία αφού έκανε μια μικρή αναδρομή στην ιδέα συγκρότησης, τις προσπάθειες, την τελική συγκρότηση του Συνδέσμου της Τάξεως, τις πρώτες αρχαιρεσίες, την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Τάξεως και τέλος τις έως τώρα δραστηριότητες και εκδηλώσεις, αναφέρθηκε και στα παρακάτω:


- Στην επιστολή του Ταξχου ε.α. κου Βελέντζα Νικολάου, Διοικητού του Συντάγματος Ευελπίδων το 1982-83, με την οποία απηύθυνε χαιρετισμό στα μέλη του Συνδέσμου μας.

- Την συμμετοχή του Συνδέσμου στο πρόγραμμα αιμοδοσίας, με την ίδρυση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΑΞΕΩΣ 1983».

- Στο σήμα του Συνδέσμου, το οποίο είναι έργο ζωγραφικής του Αντγου ε.α. Κου Μπάκα Δημητρίου και από τον οποίο ζητήθηκε και εγκρίθηκε η άδεια χρήσης του. Το σήμα απεικονίζει ένα τιμητικό άγημα Ευελπίδων μπροστά από το Διοικητήριο της Παλιάς Σχολής Ευελπίδων στο Πεδίο του Άρεως, το οποίο αποδίδει τιμές κατά την τελευταία υποστολή της σημαίας στο χώρο αυτό, το Σεπτέμβριο του 1982, λόγω μεταφοράς της Σχολής στα καινούργια κτίρια στη Βάρη, όταν η Τάξη μας τότε είχε αναλάβει Διοικούσα Τάξη της Σχολής.


- Στο πρόγραμμα CLIMS του ΓΕΕΘΑ, μέσω του οποίου μας παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης εκδρομών σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

- Στην έναρξη προετοιμασίας για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος, με τη συμπλήρωση 40 ετών από την είσοδό μας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στον παρόντα Στρατηγό ε.α. Κύριο Καπραβέλο Ευστάθιο, Επίτιμο Α/ΓΕΣ και Διοικητή του 2ου Τάγματος Ευελπίδων τη χρονιά που εισήλθε η Τάξη μας στη ΣΣΕ, τον οποίο και ευχαρίστησε για την τιμή που μας έκανε να παρευρίσκεται σε αυτή την Ημερίδα της Τάξεως.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Προέδρου του ΔΣ, επιδόθηκε στον Στρατηγό, σε έκφραση τιμής, ένα αναμνηστικό του Συνδέσμου μας.


Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Στρατηγός, ο oποίος αναφέρθηκε στη θητεία του ως Διοικητής του 2ου Τάγματος Ευελπίδων και ευχαρίστησε το Σύνδεσμο για την τιμητική πρόσκληση και επίδοση του αναμνηστικού.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου του ΔΣ, αφίχθη στην εκδήλωση και ο Α/ΓΕΣ Αντγος Κος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους στην Ημερίδα. Σε ένδειξη τιμής και ευχαριστίας για την παρουσία του στην Ημερίδα μας ο αρχηγός της Τάξεώς μας Αντγος ε.α. Ιωάννης Παπαθεοδοσίου, του επέδωσε ένα δερματόδετο Ημερολόγιο του Συνδέσμου της Τάξεως.



Ακολούθως, έλαβε τη θέση του το Προεδρείο της Ημερίδας, αποτελούμενο από τους συμμαθητές μας Αντγο ε.α. Παπαθεοδοσίου Ιωάννη, Αρχηγό της Τάξεως και Σχη (ΠΒ) ε.α Ταραντίλη Δημήτριο και υπό τον συντονισμό του ξεκίνησε το Κύριο Μέρος της Ημερίδας.





Το πρώτο θέμα αναφερόταν στην Κύπρο του 1974 και στη μάχη του υψώματος Κοτζά Καγιά, στην οποία έλαβε μέρος ο 13ος Λόχος Καταδρομών της 31 Μοίρας Καταδρομών της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, Διοικητής του οποίου ήταν ο τότε Υπλγός και νυν Αντιστράτηγος ε.α. κος Γλεντζές Ηλίας, που είχε προσκληθεί και παρευρισκόταν στην Ημερίδα ως τιμώμενο πρόσωπο.


Μετά την περιγραφή της μάχης, ο Σύνδεσμος τίμησε τον Αντγο ε.α. Κο Γλεντζέ Ηλία, προσφέροντάς του το αναμνηστικό του Συνδέσμου. Την επίδοση πραγματοποίησε ο συμμαθητής μας Κωνσταντίνος Κατσιγιαννάκης, ο οποίος, κατά την πρώτη του μετάθεση ως Ανθλγός σε Μονάδα Εκστρατείας τον είχε Διοικητή Μονάδος.


Ο Αντιστράτηγος ε.α. κος Γλεντζές Ηλίας, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα, μας ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση και επίδοση του αναμνηστικού του Συνδέσμου και έκλεισε το χαιρετισμό του αναφέροντας ότι στην Κύπρο δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το καθήκον του.


Στη συνέχεια το Προεδρείο της Ημερίδας κάλεσε στο βήμα τον εκπρόσωπο της ΕΑΑΣ, Υπτγο ε.α. Κο Δεβούρο Ιωάννη, ο οποίος μας παρουσίασε την οργάνωση, το σκοπό και τις δραστηριότητες της Ένωσης.


Επόμενος Ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος του ΝΙΜΤΣ, Σχης (Ο) κος Ρόδης Κωνσταντίνος, ο οποίος μας παρουσίασε την οργάνωση, το έργο και τις δυνατότητες του Νοσοκομείου.


Τρίτος Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Ταξχος ε.α. Κος Νικολόπουλος Βασίλειος, ο οποίος μας παρουσίασε την οργάνωση και το σκοπό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) καθώς και τις δραστηριότητές τους.


Τέταρτος Ομιλητής ήταν ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. Κος Αντωνιάδης Ιωάννης, ο οποίος μίλησε για όλα τα τρέχοντα θέματα οικονομικής φύσεως (συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά) που απασχολούν τους εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους.


Πέμπτος Ομιλητής ήταν ο Επίατρος κ. Γκότσης Ευθύμιος, ο οποίος μας μίλησε για τη σημασία της διατροφής στην καθημερινότητά μας.


Τελευταίος Ομιλητής ήταν ο συμμαθητής μας Υπτγος ε.α. Δασκαλάκης Ιπποκράτης, ο οποίος μας μίλησε για τις Διεθνείς Εξελίξεις και πώς αυτές επηρεάζουν την πατρίδα μας.


Δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις προς τους ομιλητές και στη συνέχεια ακολούθησε η επίδοση, σε όλους τους ομιλητές, ενός αναμνηστικού του Συνδέσμου.









Η Ημερίδα έκλεισε με μια αναμνηστική φωτογραφία του Διοικητικού Συμβουλίου, των τιμωμένων προσώπων και των ομιλητών της Ημερίδας καθώς και των εμπλακέντων στην όλη οργάνωση της Ημερίδας συμμαθητών.


Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της Ημερίδας παρέθεσε γεύμα σε όλους τους παραπάνω, στο οποίο παρακάθησε και αριθμός συμμαθητών.





Ο Σύνδεσμος της Τάξεως θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην, ομολογούμενη από όλους, επιτυχή διοργάνωση της όλης εκδήλωσης. Ειδικότερα ευχαριστούμε:

- Τον Στρατηγό ε.α. κ. Καπραβέλο Ευστάθιο ο οποίος, αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας, μας τίμησε με την παρουσία του στην Ημερίδα μας.

- Τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Γλεντζέ Ηλία, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του, προσερχόμενος στην Ημερίδα μας από αρκετά μακριά και συγκεκριμένα από το Έλος Λακωνίας.

- Τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, μας τίμησε με την παρουσία του στην Ημερίδα και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους.

- Όλους τους Ομιλητές της Ημερίδας, οι οποίοι αποδέχθηκαν ευχαρίστως την πρόσκλησή μας όπως προσέλθουν στην Ημερίδα και μας ενημερώσουν για τα θέματα που μας ενδιέφεραν και συγκεκριμένα τους:

- Υπτγο ε.α. κ. Δεβούρο Ιωάννη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ),

- Συνταγματάρχη (Ο) κ. Ρόδη Κωνσταντίνο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ),

- Ταξίαρχο ε.α. κ. Νικολόπουλο Βασίλειο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ),

- Αρχιπλοίαρχο ε. α. κ. Αντωνιάδη Ιωάννη,

- Επίατρο κ. Γκότση Ευθύμιο,

- Υποστράτηγο ε.α. κ. Δασκαλάκη ίπποκράτη.

- Τον Διευθυντή της ΛΑΕΔ Ταξίαρχο κ. Ρέλια Γεώργιο, για την όλη φιλοξενία,

- Τους συμμαθητές Γιάννη Παπαθεοδοσίου και Δημήτρη Ταραντίλη, για τον όλο συντονισμό της Ημερίδας.

- Τους παρευρισκόμενους συμμαθητές, εν ενεργεία και αποστρατεία, καθώς και όλους τους λοιπούς συναδέλφους και μη, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

- Όλους τους συμμαθητές οι οποίοι συνέδραμαν και συνέβαλλαν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στην όλη προετοιμασία και επιτυχή διοργάνωση της παραπάνω δραστηριότητας.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους με τα κολακευτικά τους σχόλια για άκρως επιτυχημένη εκδήλωση, μας δίνουν δύναμη για συνέχιση του έργου του Συνδέσμου, προσδοκώντας σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των συμμαθητών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συνδέσμου Αξιωματικών ΣΣΕ/1983

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου