Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Συνάντηση Συμμαθητών στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα από 17-19/05/2019 (ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΟ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο14.2019
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΑΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 19 ΜΑΪΟΥ 2019

Αγαπητοί συμμαθητές,

Πραγματοποιήθηκε, από 17 έως 19 Μαΐου 2019, με μεγάλη επιτυχία, η προγραμματισμένη τριήμερη συνάντηση συμμαθητών στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα.

Ο καιρός αυτή τη φορά ήταν πολύ καλός και συνέβαλλε στην πραγματοποίηση μιας ευχάριστης διαμονής, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και το κλίμα που επικράτησε ήταν επίσης αυτό που αρμόζει σε τέτοιες συναντήσεις...

Συγκεκριμένα:

Η προσέλευση και παραμονή συμμαθητών στο ΚΑΑΥ ξεκίνησε από την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, με την προσέλευση των υπόλοιπων συμμαθητών μας.

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2019, όσοι συμμαθητές είχαν ήδη προσέλθει στο ΚΑΑΥ, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνφάγουν στη Λέσχη του ΚΑΑΥ, παρουσία και του Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και συμμαθητή μας Αντγου Κωνσταντίνου Φλώρου, με τη συνοδεία ελαφράς μουσικής από τη Στρατιωτική Μουσική της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ.

Το Σάββατο πρωί, για όσους επιθυμούσαν, πραγματοποιήθηκε εκδρομή, με λεωφορείο που διέθεσε η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ, στο Λιτόχωρο και συγκεκριμένα:

- Επισκεφθήκαμε το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και ενημέρωση για την χλωρίδα και πανίδα του όρους Ολύμπου, ενώ παρακολουθήσαμε και ολιγόλεπτο τρισδιάστατο βίντεο.




- Επισκεφθήκαμε την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, όπου μας υποδέχθηκε με κεράσματα και μας μίλησε ο Ηγούμενος της Μονής, ενώ επισκεφθήκαμε και το Μουσείο της Μονής.



Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα όπου στο ουζερί είχε προετοιμασθεί και μας προσφέρθηκε ένα πολύ ωραίο γεύμα μετά τσίπουρου.



Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση της συνάντησης στον επάνω όροφο του εστιατορίου του ΚΑΑΥ, όπου απολαύσαμε το υπέροχο και πλούσιο φαγητό που είχε ετοιμάσει το ΚΑΑΥ για εμάς. Υπό τους ήχους της Στρατιωτικής Μουσικής της ΣΤΡΑΤΙΑΣ αρκετοί συμμαθητές καθώς και σύζυγοι συμμαθητών παρουσίασαν τις χορευτικές τους ικανότητες.









Κατά ομολογία όλων περάσαμε μια πολύ ωραία και υπέροχη βραδιά.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε την επόμενη ημέρα Κυριακή, με την μετακίνηση, με Ι.Χ. αυτοκίνητα, μεγάλου αριθμού συμμαθητών στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου όπου συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και Επιμνημόσυνη Δέηση, για τους απολεσθέντες συμμαθητές μας, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Μονής. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση καφέ και αφεψημάτων στο αρχονταρίκι της Μονής από τον Ηγούμενο αυτής.









Ο Σύνδεσμος, σε ανταπόδοση της θερμής φιλοξενίας μας στην Ιερά Μονή, προσέφερε στον Ηγούμενο ένα αναμνηστικό του Συνδέσμου, ενώ αναμνηστικό του ΓΕΣ προσέφερε και ο συμμαθητής μας και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντγος Αντώνης Νομικός.


Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις παρέστη, μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου, η σύζυγος του αείμνηστου συμμαθητή μας Δημήτρη Παπασπύρου.


Στην διήμερη αυτή συνάντηση των συμμαθητών συμμετείχαν περίπου 40 συμμαθητές, ενώ συνολικά με τις συζύγους ο αριθμός των παρευρισκομένων έφθασε στα 70 άτομα.

Θα ήταν παράβλεψη να μην αναφερθούν ξεχωριστά οι συμμετοχές των εν ενεργεία συμμαθητών μας:

- Αρχηγού ΓΕΣ Αντγου Γεώργιου Καμπά, το Σάββατο βράδυ στην επίσημη εκδήλωση και στο δείπνο που παρατέθηκε,
- Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Αντγου Αντώνη Νομικού, το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το πρωί,
- Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντγου Φλώρου Κωνσταντίνου, σε όλες τις δραστηριότητες από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή,


παρά τις βεβαρημένες υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην τριήμερη αυτή εκδήλωση συμμετείχε για πρώτη φορά, κατόπιν πρόσκλησης του Συνδέσμου, και ο Κος Σημαντήρης Ευστράτιος, ο οποίος είχε παρουσιασθεί στη Σχολή Ευελπίδων μαζί μας, όμως παραιτήθηκε και έφυγε από τη Σχολή στις πρώτες δύσκολες ημέρες.


Διατηρεί όμως με ιδιαίτερη αγάπη τις λίγες αναμνήσεις του από τη Σχολή, μας παρακολουθεί ως Σύνδεσμο της Τάξεως και ως Τάξη και χάρηκε πάρα πολύ όταν σε επικοινωνία του μαζί μας τον καλέσαμε κοντά μας και τον προσκαλέσαμε να παρευρεθεί στη συνάντηση της Τάξεως στον Πλαταμώνα.

Ο Σύνδεσμος της Τάξεως θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην, ομολογούμενη από όλους, επιτυχή διοργάνωση της όλης εκδήλωσης στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, καθώς και στην άριστη φιλοξενία που μας παρασχέθηκε. Ειδικότερα ευχαριστούμε:

- Το Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και συμμαθητή μας Αντγο Κωνσταντίνο Φλώρο, στον οποίο ο Σύνδεσμος της Τάξεως, προσέφερε ένα ωραίο δώρο, ως έκφραση ευχαριστιών για την όλη φιλοξενία.


- Τον Διοικητή του ΚΑΑΥ Τχη (ΠΒ) Λέφα Γρηγόριο καθώς και όλο το προσωπικό του ΚΑΑΥ, το οποίο ήταν πάντα πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει. Ο Σύνδεσμος της Τάξεως, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, προσέφερε στον Διοικητή του ΚΑΑΥ, ως δώρο, ένα αναμνηστικό του Συνδέσμου.

- Τους συμμαθητές μας Χρήστο Μαλισόβα, Δημήτρη Λεοντάρη και Κώστα Κατσιγιαννάκη οι οποίοι ανέλαβαν και έφεραν με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την διοργάνωση και υλοποίηση αυτής της τριήμερης εκδήλωσης, καταβάλλοντας πολύ κόπο και αφιερώνοντας πολύ χρόνο από το χρόνο τους.



Ο Σύνδεσμος, στην προσπάθειά του να φέρει όσο το δυνατόν πιο πολλούς συμμαθητές κοντά, με σκοπό την αναμόχλευση αναμνήσεων μόνο για λόγους ευθυμίας αλλά και για να περνάμε γενικά όμορφα και ευχάριστα, θα συνεχίσει τη διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων, ευελπιστώντας πάντα στην δική σας συμμετοχή και καλή διάθεση.

Η επόμενη συνάντησή μας θα είναι από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019 για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την είσοδό μας στη ΣΣΕ. Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ να δώσουμε το παρόν ως Τάξη 1983.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συνδέσμου Αξιωματικών ΣΣΕ/83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου